Brisk – jouw externe engineeringsbureau

Brisk Industrial Design

Opzoek naar een extern engineeringsbureau?

Bij Brisk Industrial Design geloven we dat mechanisch engineeren meer is dan alleen het ontwerpen en ontwikkelen van onderdelen. Het is een cruciaal onderdeel van elk productontwikkelingsproces, van concept tot productie. Als jouw externe engineeringsbureau bieden we de expertise en ondersteuning die je nodig hebt om jouw productideeën te realiseren en te optimaliseren.

Neem contact op

Wat is mechanisch engineeren?

Mechanisch engineeren draait om het ontwerpen, analyseren en verbeteren van mechanische systemen. Het omvat alles van het ontwikkelen van kleine componenten tot complete machines en structuren. Bij Brisk gebruiken we moderne tools en software zoals CAD-ontwerpen, FEM-analyse, en 3D printen om innovatieve en duurrzame oplossingen te creëren.

Waarom kiezen voor Brisk als jouw externe engineeringsbureau?

 1. Expertise en ervaring: Met meer dan 50 afgeronde projecten hebben we ruime ervaring in diverse industrieën, waaronder energie, automotive en medische sectoren.
 2. Geavanceerde technologieën: We maken gebruik van de nieuwste technologieën en tools om je ontwerpen te optimaliseren, van CAD-modellen tot simulaties en prototyping.
 3. Flexibiliteit en schaalbaarheid: Of je nu een klein project hebt of een grootschalige productontwikkeling, wij passen ons aan jouw behoeften aan en bieden op maat gemaakte oplossingen.
 4. Duurzaamheid: We hecfhten veel waarde aan milieuvriendelijke materialen en processen, en streven ernaar om duurzame producten te ontwikkelen.

Onze aanpak

Bij Brisk volgen we een gestructureerd proces om ervoor te zorgen dat elk project succesvol is. Onze aanpak bestaat uit drie fasen: Design, Develop en Deliver.

1. Design

In de designfase focussen we op brainstormen, schetsen en CAD tekenen. We werken snel naar een fysiek prototype toe om ideeën tastbaar te maken en te testen. Deze fase omvat:

 • Brainstormsessies en conceptontwikkeling
 • 2D-schetsen en 3D CAD-modellen
 • Snel prototyping met 3D printen

Develop

In de ontwikkelfase wordt het concept verder uitgewerkt tot een realiseerbaar product. Hierbij besteden we aandacht aan details zoals materiaalkeuze, wanddiktes, montage features, en toleranties. Belangrijke stappen zijn onder andere:

 • Materiaal- en technologieonderzoek
 • Finite Element Method (FEM) analyse voor sterkte en duurzaamheid
 • Topologie-optimaleisatie en temperatuuranalyses
 • Gedetailleerde technische tekeningen en specificaties
Over ons

Deliver

In de leverfase zorgen we voor een naadloze overgang naar productie. We ondersteunen bij de selectie van productietechnieken zoals spuitgieten, 3D printen, en vacuümgieten, en de sourcing van standaard onderdelen. Dit omvat:

 • Productieplanning en -beheer
 • Levering van gedetailleerde 3D CAD-modellen en technische tekeningen
 • Opstellen van een Bill of Materials (BOM) en Color Material Finish (CMF) documentatie
 • Assemblage documentatie en instructies

Voordelen van een extern engineeringsbureau

Het inschakelen van een extern engineeringsbureau zoals Brisk biedt diverse voordelen:

 • Kostenbesparing: Geen noodzaak om te investeren in dure apparatuur en software.
 • Toegang tot specialistische kennis: Profiteer van de expertise van ervaren ingenieurs zonder ze fulltime in dienst te nemen.
 • Snellere doorlooptijd: Dakzij onze ervaring en efficiënte processen kunnen we projecten sneller afronden.
 • Flexibiliteit: Schaal je engineering capaciteit op of af afhankelijk van de projectbehoeften.

Samenwerken met Brisk

Bij Brisk Industrial Design streven we naar langdurige samenwerkingen gebaseerd op vertrouwen en transparantie. We werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgenn dat hun visie werkelijkheid wordt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe we jou kunnen helpen met jouw mechanische engineering projecten.

Bekijk onze methode

Contact

Benieuwd naar wat wij voor jouw projectt kunnen betekenen? Neem contact met ons op en laten we samen jouw productideeën tot leven brengen.

Contact

Onze klanten zijn helemaal Brisk

Luuk van der Heijden, Eigenaar Cedexis Medical Eyewear

Dankzij Brisk kunnen we met korte doorlooptijden flexibele klant specifieke eindproducten produceren. Vanwege de hoge mate van technische kennis is Brisk in staat om uiterst efficiënt, realistische oplossingen te bedenken die makkelijk te implementeren zijn in ons productieproces.

Jorgen Willemsen, TataSteel / SAB Profiel

“We kunnen altijd bij Brisk terecht voor onze technische ontwerpen in 3D-prints. Ze begrijpen onze wensen, daarom vinden wij onze samenwerking heel waardevol!”

Liane Elshout, Sr. Product Developer / TiSento

“Het is prettig om met Brisk samen te werken. Ze zijn professioneel en de communicatie duidelijk en adequaat.”

Frank Elbersen, Sales engineer / Oceanz

“Met Brisk Industrial Design heb ik zeer plezierig samengewerkt aan een aantal gezamenlijke engineeringsprojecten. Ze werken doelgericht en staan voor wat ze doen. Brisk weet dit te combineren met een grote mate van creativiteit en inlevingsvermogen aangaande de wensen van anderen. Het is boeiend en plezierig samenwerken.”

Bekijk meer reviews

Waarmee kunnen we jou helpen?

Waarmee kunnen we u helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte