Ons aanbod

Design, Develop, Deliver

Brisk Industrial Design is specialist in kunststof productontwerpen en product engineering. We ontzorgen klanten in het gehele proces. Van idee tot en met detailontwerp voor productie.

Stap 1 van 3

Design

Bij Brisk Industrial Design geloven wij dat een goed product veel verder gaat dan alleen de uitstraling. Wij kijken naar de totale productervaring en schenken aandacht aan alle fases van de levenscyclus van een product. Betere inzichten leiden tot betere producten. In de designfase zetten we daarom volop in op brainstormen, schetsen en CAD tekenen. Ook werken we zo snel mogelijk toe naar een fysiek prototype.

Stap 2 van 3

Develop

Zodra het design staat, werken we het concept uit tot een volledig realiseerbaar product. We leggen de materiaalkeuze vast, kiezen de wanddiktes, voegen montage features toe en bepalen de verribbing van het product. Ook simuleren en evalueren wij het product om eventuele zwakke punten vast te stellen. Dit doen we aan de hand van onder andere topologie studies, temperatuur studies en assemblage stappenplannen. Ook bepalen we lossingshoeken, toleranties en passingen.

Stap 3 van 3

Deliver

Met een breed netwerk aan toeleveranciers en producenten zetten wij de serieproductie in gang. Wij bieden een breed scala aan productietechnieken waaronder spuitgieten, 3D printen en vacuümgieten. Ook verzorgen wij de sourcing van eventuele standaard onderdelen. Het detailontwerp ligt vast in 3D CAD-modellen. Deze leveren we op in combinatie met technische tekeningen, Bill of Materials (BOM), Color Material Finish (CMF) en assemblage documentatie.

Interesse hoe onze methode
jou kan helpen?

Neem contact op

Ons vakgebied:

Brisk Industrial Design vertaalt ideeën naar producten. Dat doen wij voor uiteenlopende bedrijven. De afgelopen jaren hebben we ons gespecialiseerd in producten voor de medische industrie, de consumentenmarkt en de energiemarkt. Wij maken een product dat goed werkt, er goed uitziet en te produceren is. Een bijkomend voordeel: kleine producties zijn ook mogelijk, ideaal voor start-ups!

Medische
producten

Brisk Industrial Design heeft ruime ervaring in de medische industrie. We weten aan welke kwaliteitseisen een medisch product moet voldoen. Ook dragen we zorg voor ISO 13485-certificering.

Consumenten
producten

Een goede interactie tussen gebruiker en product is essentieel voor een geslaagd consumentenproduct. Daarom kijken we verder dan alleen de techniek en nemen we de inzichten van de uiteindelijk gebruiker mee in het ontwerp.

Energiemarkt

De energietransitie vraagt om slimme en duurzame innovaties. Brisk Industrial Design kijkt verder dan alleen de technische oplossing. We kijken naar de hele levenscyclus van een product. We vervangen aluminium bijvoorbeeld door kunststof. Of we verplaatsen de productie in China naar Nederland. Daarmee verlagen we de CO2 footprint.

Onze labels

Aworth is de one-stop-shop voor uw 3D geprinte awards, trofeeën en geschenken. Wij ontwerpen en produceren uw award volledig op maat. Als unicum en in serie te bestellen. Lokaal geproduceerd en snel geleverd.

Meer over Aworh awards

Met een passie voor visuele communicatie en een focus op product design, hebben we ons gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige 3D-modellen, renders en animaties aan diverse innovatieve klanten.

Meer over Rendermeesters

Geert van Uffelen

Een goede combinatie tussen materiaal en een productiemethode kan veel brengen op het gebied van duurzaamheid’

De kracht van een goed ontwerp

Een goed ontwerp gaat verder dan functionaliteit en uitstraling. Een product dient te voldoen aan de eisen van de klant én eventuele eisen vanuit de branche. Daarnaast kijken we hoe we een product winstgevend, toekomstbestendig en kostenefficiënt kunnen houden.

Neem contact op

Productiemethodes

Na de productontwikkeling volgt de fase om het product daadwerkelijk te gaan produceren. Dankzij onze ruime ervaring met verschillende productietechnieken en een breed netwerk van producenten, zetten wij de productie in gang. De keuze voor de beste productiemethode baseren we samen met jou op basis van volume, materiaalkeuze en kosten.

Spuitgieten

Bijna alle kunststofproducten worden vervaardigd met spuitgieten. Wij kiezen vaak voor spuitgieten, ook bij kleinere series. Ook hebben we ervaring met grote spuitgietdelen.

Ik wil hier meer informatie over

3D printen

Met een breed scala aan materialen en een grote mate van vormvrijheid is 3D printen uitgegroeid tot een volwassen productietechniek. Inzetbaar vanaf enkelstuks tot kleine (0-1000) series.

Ik wil hier meer informatie over

Vacuum gieten en siliconen mallen

Ideaal voor prototyping uit kunststoffen maar ook uit rubbers en epoxy. Goed te combineren met 3D printen voor het opzetten van kleine series.

Ik wil hier meer informatie over

CNC frezen en draaien

Verspaningstechniek zetten wij in voor zowel enkelstuks als grotere series. Dankzij deze techniek zijn wij in staat om tijdens de prototype fase al te werken met het gekozen type kunststof.

Ik wil hier meer informatie over

Materiaalkeuze

Het maken van de juiste materiaalkeuze is essentieel voor een geslaagd product. Deze keuze hangt af van verschillende factoren zoals de context waarin het product gebruikt wordt, de look-and-feel, de productgeometrie, de mechanische belastbaarheid, maar ook duurzaamheid en kosten.

Bij het kiezen van het meest geschikte materiaal kijken we naar de toepasbaarheid, uitstraling, kosten en duurzaamheid. Want een goede combinatie van materiaal en productiemethode kan veel brengen op het gebied van duurzaamheid.

Eigen product ontwikkelen

01 Kunststof

Wij maken samen met jou een keuze uit bestaande leverbare kunststoffen of maken een materiaalmatrix op maat. Van weersbestendige ASA-PC, medisch toepasbare PPSU, 3D printbaar PA12, high-end PEEK tot breed toepasbare kunststoffen als PP, PE en ABS.

02 Rubber

Voor diverse toepassingen en onderdelen adviseren wij in verschillende rubbers. Wij werken met synthetische rubbers zoals EPDM, PU en siliconenrubber maar ook met natuurrubber.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte