Cases

3D geprintte schaalmodellen

3D-geprinte schaalmodellen

Wat hebben hoogspanningsmasten en een onderzeeër met elkaar te maken? Beide industriële objecten laten zich niet makkelijk verplaatsen. Je inbeeldingsvermogen daarentegen verplaatst zich een stuk eenvoudiger. Schaalmodellen boosten dit voorstellingsvermogen enorm. Hoog in de lucht, of diep in de zee? Aan de hand van onze 3D-geprinte schaalmodellen nemen bedrijven hun gesprekspartners moeiteloos mee.

Design
De opdracht voor de miniatuur hoogspanningsmasten kwam van TenneT, de Nederlandse netbeheerder. Het schaalmodel van de duikboot was een verzoek van Pommec Hightec, een toonaangevende Europese fabrikant en wereldwijde leverancier van commerciële duikuitrusting. Omdat Brisk een full service ontwerpbureau is, volstond het voor de bedrijven om hun tekeningen aan te leveren, vergezeld van de ruwe ideeën. Aan de hand hiervan ging ons ontwikkel-team aan de slag. Beide objecten ontwierp Brisk volledig op schaal.

Develop
Allereerst werkten we alle individuele onderdelen uit tot in detail, zodat de ontwerpen geschikt zijn voor de 3D-printer. Let eens op de vloerplaat in de capsule, met de details in het reliëf. Of het elektriciteitskastje, dat lijkt toch net echt? En dan te bedenken dat de totale lengte van de duikboot op schaal slechts dertig centimeter is. Tegelijkertijd bedachten we ook de best manier op het eindresultaat te presenteren. Voor de duikboot, die de show moest stelen op een beurs, verzorgden we het complete plaatje, inclusief sokkel en kunstof kap. TenneT gebruikt de schaalmodellen vooral voor interne testdoeleinden.

Deliver
Industriële objecten of processen zijn vaak behoorlijk abstracte gespreksonderwerpen. Hoewel het makkelijker praat aan de hand van foto’s of tekeningen, kan niets tippen aan de impact van een schaalmodel. Stel je voor hoe de medewerkers van TenneT verschillende test-scenario’s analyseren terwijl zij de masten letterlijk voor zich zien staan in een landschap of landkaart. Of hoe productontwikkelaars van Pommec trots uitleggen hoe zij werken in de compressiekamer van de onderzeeër…de luisteraar ziet het voor zich. Brisk levert het full-service concept. Snel, flexibel en duurzaam. Steeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheden van hyperrealistische schaalmodellen laten 3D-printen. Gaaf!

Wij kunnen de schaalmodellen helemaal functioneel maken, inclusief licht, beweging, warmte en geluid. Kom met ons praten over de mogelijkheden!

Bekijk ook

Design robuuste bewakingsmonitor - Hoe garandeer je de luchtveiligheid in cabines van zware machines? Hiervoor biedt Linden B.V. dé oplossing: een geavanceerd filtersysteem met bijbehorende bewakingsmonitor.

Ontwerp en engineering medische videobrillen - Ontwerp en engineering medische videobrillen Ontwerp en engineering medische videobrillen door Brisk Industrial Design. De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Innovatieve technologieën worden steeds vaker omarmd. Om de afhankelijkheid van ‘vaste’ beeldschermen en de negatieve gevolgen daarvan voor zowel de patiënt als de specialist te verkleinen, zijn videobrillen veel toegepaste oplossingen binnen […]

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte