Mijn product ontwerpen, hoe werkt dat?

Brisk Industrial Design

Mijn product ontwerpen, hoe werkt dat?

Wij krijgen de vaak de vraag: mijn product ontwerpen, hoe werkt dat?

Heb je een briljant idee voor een nieuw product en wil je weten hoe je dit idee tot leven kunt brengen? Bij Brisk Industrial Design begeleiden we je door het hele proces van productontwerp, van concept tot productie. In deze blogpost nemen we je stap voor stap mee door het proces van productontwikkeling, zodat jij antwoord krijgt op de vraag: mijn product ontwerpen hoe werkt dat?

Neem contact op

1. Design: brainstormen en onderzoeken

In de eerste fase draait alles om brainstormen, schetsen en 3D tekenen. Dit is waar we jouw ideeën omzetten in tastbare concepten. We gebruiken geavanceerde CAD-software om gedetailleerde 3D-modellen te maken. Hiermee kunnen we al in een vroeg stadium een fysiek prototype ontwikkelen met behulp van 3D-printen.

Onze aanpak in deze fase zorgt ervoor dat jouw product design vanaf het begin een sterke basis heeft. Brainstormsessies zijn cruciaal; we nodigen jou uit om samen te komen en vrijuit ideeën te delen. Het is een creatieve en inspirerende omgeving waarin elke suggestie wordt gewaardeerd. We beginnen met ruwe schetsen die geleidelijk worden verfijnd naar gedetailleerde tekeningen. Deze tekeningen vormen de blauwdruk voor verdere ontwikkeling.

Tijdens de 3D tekenfase gebruiken we CAD-software zoals SolidWorks of Autodesk Inventor. Deze tools stellen ons in staat om nauwkeurige 3D-modellen te maken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook technisch haalbaar. Het voordeel van 3D tekenen is dat het mogelijk is om het ontwerp vanuit elke hoek te bekijken en eventuele problemen in een vroeg stadium te identificeren en te corrigeren.

Zodra we een gedetailleerd 3D-model hebben, is het tijd om een fysiek prototype te maken. 3D-printen speelt hier een belangrijke rol. Met deze technologie kunnen we snel en kosteneffectief prototypes produceren. Deze prototypes geven ons een tastbaar model dat kan worden getest en geëvalueerd. We kunnen zien hoe het product in de praktijk functioneert en of er nog aanpassingen nodig zijn.

2. Develop Fase: idee doorontwikkelen en engineren

De tweede stap in het antwoord op jouw vraag: mijn product ontwerpen hoe werkt dat? Na de designfase duiken we dieper in de technische details. We bepalen de materiaalkeuze, wanddiktes, montage features, en doen topologie studies. Daarnaast voeren we temperatuur studies uit en maken we een assemblage stappenplan. Het doel is om een prototype te maken dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en geschikt voor productie.

Dit is waar onze engineering expertise echt tot zijn recht komt. Door deze grondige aanpak zorgen we ervoor dat jouw product een succesvol product wordt. Bij materiaalkeuze kijken we naar de functionele eisen van het product. Moet het sterk en duurzaam zijn? Is flexibiliteit belangrijk? We kiezen materialen die niet alleen geschikt zijn voor de functie, maar ook voor het productieproces.

Wanddiktes spelen een cruciale rol in de structurele integriteit en productie-efficiëntie van het product. Te dunne wanden kunnen leiden tot zwakke punten, terwijl te dikke wanden de productiekosten verhogen. We vinden de optimale balans om ervoor te zorgen dat het product zowel sterk als kostenefficiënt is.

Montage features zoals schroefdraad, inkepingen en klikverbindingen worden zorgvuldig ontworpen om een eenvoudige en betrouwbare assemblage te garanderen. Topologie studies helpen ons om het ontwerp te optimaliseren door het materiaal te verdelen waar het het meest nodig is, waardoor het gewicht wordt verminderd zonder aan sterkte in te boeten.

Temperatuur studies zijn essentieel voor producten die onder wisselende of extreme temperaturen moeten functioneren. We analyseren hoe verschillende materialen en ontwerpen presteren onder deze omstandigheden en passen het ontwerp aan om ervoor te zorgen dat het product betrouwbaar blijft.

Het assemblage stappenplan beschrijft elke stap in het montageproces. Dit plan is niet alleen een handleiding voor de productie, maar helpt ons ook om mogelijke problemen te identificeren en te verhelpen voordat het product in massaproductie gaat.

Over ons

3. Deliver Fase: Serieproductie en Sourcing

In de laatste fase zetten we de serieproductie in gang. We maken gebruik van diverse productietechnieken zoals spuitgieten, vacuümgieten en 3D-printen. Daarnaast zorgen we voor de sourcing van standaard onderdelen. Het detailontwerp wordt vastgelegd in 3D CAD-modellen, technische tekeningen, en een Bill of Materials (BOM).

Onze nauwgezette documentatie en sourcing zorgen ervoor dat jouw product design naadloos overgaat in de productie, zodat je met vertrouwen de markt op kunt. We werken nauw samen met betrouwbare leveranciers om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van hoge kwaliteit zijn en op tijd worden geleverd.

Spuitgieten is een van de meest gebruikte technieken voor massaproductie van plastic onderdelen. Het proces is snel en nauwkeurig, wat resulteert in consistente producten van hoge kwaliteit. Vacuümgieten is ideaal voor kleinere productieseries en biedt flexibiliteit in materiaalkeuze en afwerking.

Mijn product ontwerpen hoe werkt dat? 3D-printen blijft een waardevolle tool, zelfs in de productie fase. Het stelt ons in staat om complexe onderdelen te produceren die met traditionele methoden moeilijk of onmogelijk te maken zijn. Het gebruik van 3D-printen in combinatie met andere technieken zorgt voor innovatieve en efficiënte productoplossingen.

De Bill of Materials (BOM) is een uitgebreide lijst van alle onderdelen, materialen en subassemblages die nodig zijn om het product te maken. Deze lijst is essentieel voor de productie en logistiek, omdat het ervoor zorgt dat alles wat nodig is beschikbaar is wanneer het nodig is.

Technische tekeningen en 3D CAD-modellen bieden gedetailleerde instructies voor de productie. Ze bevatten informatie over afmetingen, toleranties, en afwerking, wat cruciaal is voor de kwaliteit en consistentie van het eindproduct. Deze documentatie helpt ook bij het oplossen van eventuele problemen die tijdens de productie kunnen optreden.

Waarom samenwerken met Brisk Industrial Design?

Mijn product ontwerpen hoe werkt dat? Die vraag hopen we zo beantwoord te hebben. Wij helpen je er graag mee. Bij Brisk Industrial Design hebben we jarenlange ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten voor verschillende industrieën, waaronder energie, automotive, en medische sectoren. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en gebruiken milieuvriendelijke materialen en processen. Onze klantgerichte aanpak en technische expertise zorgen ervoor dat jouw idee wordt omgezet in een succesvol product.

Onze focus op productontwikkeling en onze inzet voor duurzame oplossingen onderscheiden ons in de markt. We werken nauw samen met onze klanten om hun visie te begrijpen en te realiseren. Dit betekent dat we niet alleen ontwerpen wat je nodig hebt, maar ook meedenken over hoe het product het beste kan worden ingezet en op de markt gebracht.

Bekijk onze methode

Zin om te starten en jouw product te ontwerpen?

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij jouw productontwerp? Mijn product ontwerpen hoe werkt dat? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen maken we van jouw idee een tastbaar en succesvol product. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden door het hele proces, van de eerste brainstormsessie tot de uiteindelijke productie.

Bij Brisk Industrial Design geloven we in de kracht van samenwerking en innovatie. We zijn trots op onze flexibele aanpak die is afgestemd op de unieke behoeften van elk project. Onze uitgebreide kennis van verschillende productietechnieken en materialen stelt ons in staat om creatieve oplossingen te bieden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Of je nu een startup bent die voor het eerst een product op de markt brengt, of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar nieuwe ontwerpen, wij hebben de expertise en middelen om je te helpen slagen. Met onze klantgerichte benadering zorgen we ervoor dat je betrokken blijft bij elke stap van het proces, zodat het eindproduct precies voldoet aan jouw verwachtingen.

Bij Brisk Industrial Design zetten we ons in voor duurzaamheid en innovatie. We gebruiken de nieuwste technologieën en milieuvriendelijke materialen om producten te creëren die niet alleen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen jouw productidee tot leven kunnen brengen. Laat ons je begeleiden op de weg naar een succesvol productontwerp en zie hoe jouw visie werkelijkheid wordt. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en jouw ideeën om te zetten in werkelijkheid.

Onze klanten zijn helemaal Brisk

Luuk van der Heijden, Eigenaar Cedexis Medical Eyewear

Dankzij Brisk kunnen we met korte doorlooptijden flexibele klant specifieke eindproducten produceren. Vanwege de hoge mate van technische kennis is Brisk in staat om uiterst efficiënt, realistische oplossingen te bedenken die makkelijk te implementeren zijn in ons productieproces.

Jorgen Willemsen, TataSteel / SAB Profiel

“We kunnen altijd bij Brisk terecht voor onze technische ontwerpen in 3D-prints. Ze begrijpen onze wensen, daarom vinden wij onze samenwerking heel waardevol!”

Liane Elshout, Sr. Product Developer / TiSento

“Het is prettig om met Brisk samen te werken. Ze zijn professioneel en de communicatie duidelijk en adequaat.”

Frank Elbersen, Sales engineer / Oceanz

“Met Brisk Industrial Design heb ik zeer plezierig samengewerkt aan een aantal gezamenlijke engineeringsprojecten. Ze werken doelgericht en staan voor wat ze doen. Brisk weet dit te combineren met een grote mate van creativiteit en inlevingsvermogen aangaande de wensen van anderen. Het is boeiend en plezierig samenwerken.”

Bekijk meer reviews

Waarmee kunnen we jou helpen?

Waarmee kunnen we u helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte