Hoe maak ik een 3D tekening voor 3D printen?

Hoe maak ik een 3D tekening voor 3D printen?

Wil je iets unieks laten 3D printen? Wij zijn er om je te helpen! Ons team maakt dagelijks talloze 3D tekeningen en ontwerpen voor allerlei projecten. Van elektronicabehuizingen tot schaalmodellen, trofeeën, machine-onderdelen en nog veel meer. Ontdek hoe wij jouw ideeën tot leven brengen met onze expertise in 3D ontwerpen en printen!

Samenwerken vanaf het begin

Bij ons begint alles met jouw idee. Of je nu een schets, foto of gewoon een idee in je hoofd hebt, wij werken het uit tot een gedetailleerd 3D ontwerp. Onze ontwerpers en engineers werken nauw samen om jouw visie te realiseren. Door kennis en ervaring te delen, creëren we oplossingen die perfect aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Van idee tot CAD-bestand

We starten met jouw inbreng en vertalen dit naar een 3D model in een CAD-bestand. Dit digitale bestand is essentieel voor het 3D printproces. Onze ontwerpers gebruiken geavanceerde CAD-software om ervoor te zorgen dat elk detail klopt. Of het nu gaat om een maquette, schaalmodel, console, auto-onderdeel, of award, wij zorgen voor een perfect ontwerp.

Prototyping en finetuning

Nadat het 3D model is gemaakt, gaan we aan de slag met prototyping. In onze moderne modelwerkplaats maken we functionele en visuele modellen om werkingsprincipes te testen en te verfijnen. Met onze snelle 3D-printers kunnen we onderdelen razendsnel produceren en valideren. Zo zorgen we ervoor dat het eindproduct perfect is.

Naadloze overdracht naar productie

Onze engineers werken de technische concepten uit tot een prototype of seriematig product, waardoor de overdracht naar productiepartners soepel verloopt. We stemmen CAD-systemen en bestanden naadloos op elkaar af voor een efficiënte overdracht. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over technische complicaties.

Meer mogelijkheden

Snelle time-to-market

De time-to-market voor nieuwe producten is cruciaal. Daarom zorgen wij voor een naadloze aansluiting van het ontwerp- naar het realisatieproces. We ondersteunen je bij het uitbesteden van de productie van gereedschappen, onderdelen, sub-assemblies of hele producten. Met onze aanpak kunnen we de time-to-market verkorten, zodat jouw product snel op de markt komt en je de concurrentie voorblijft.

Waarom kiezen voor ons?

  • Creatieve en technische expertise: Ons team bestaat uit getalenteerde ontwerpers en engineers die veel ervaring hebben met 3D printen. SLA, SLS, FDM etc!
  • Multidisciplinaire samenwerking: Door nauw samen te werken, zorgen we voor oplossingen die perfect aansluiten bij jouw behoeften.
  • Geavanceerde prototyping: Onze modelwerkplaats en 3D-printers stellen ons in staat om snel en efficiënt te testen en te valideren.
  • Efficiënte overdracht naar productie: We zorgen voor een soepele overgang van ontwerp naar productie, waardoor je tijd en kosten bespaart.
  • Succesvolle resultaten: Onze aanpak resulteert in tevreden klanten en langdurige samenwerkingen.

Klaar om jouw ideeën tot leven te brengen? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw ideeën om te zetten in succesvolle 3D ontwerpen en prints

Neem contact op

Bekijk ook

De 6 voordelen van 3D printen

SLS printen: van poeder tot duurzaam product