Cases

Ontwerp en engineering medische videobrillen

Medische videobril

De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Innovatieve technologieën worden steeds vaker omarmd. Om de afhankelijkheid van ‘vaste’ beeldschermen en de negatieve gevolgen daarvan voor zowel de patiënt als de specialist te verkleinen, zijn videobrillen veel toegepaste oplossingen binnen de radiotherapie, echografie en mondzorg.

Design
Brisk Industrial Design is gevraagd om mee te werken aan de nieuwste versie van de Cedexis Vizo. De vernieuwde versie is volledig ontworpen op basis van gebruikerservaringen. Hygiëne, veiligheid en robuustheid zijn van groot belang. De videobril heeft daarom  geen scherpe hoeken en randen waar vuil zich kan ophopen.  Ook zijn de scharnieren volledig ge-engineerd voor veelvuldig en intensief gebruik. 

Develop
Het binnenwerk is zo ontwikkeld dat het assemblageproces vereenvoudigd is. Dit is bereikt door te werken met intelligente modulaire oplossingen. Deze maken ook toekomstige aanpassingen in de hardware mogelijk. 

Deliver
Inmiddels worden de brillen in-house geproduceerd uit een bio-gecertificeerd polypropyleen-achtig materiaal.

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

''Robuuste, innovatieve en intelligente oplossing voor de medische industrie.”

Bekijk ook

3D geprintte schaalmodellen - Allereerst werkten we alle individuele onderdelen uit tot in detail, zodat de ontwerpen geschikt zijn voor de 3D-printer. Let eens op de vloerplaat in de capsule, met de details in het reliëf. Of het elektriciteitskastje, dat lijkt toch net echt?

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte