Cases

Design robuuste bewakingsmonitor

Product design robuuste bewakingsmonitor voor 3D printen

Hoe garandeer je de luchtveiligheid in cabines van zware machines? Hiervoor biedt Linden B.V. dé oplossing: een geavanceerd filtersysteem met bijbehorende bewakingsmonitor. De software en hardware die zij ontwikkelen moet ‘verpakt’ worden in een esthetisch verantwoorde behuizing. De standaard-kastjes die op de markt zijn, representeren niet de hoogwaardige kwaliteit waar Linden B.V. voor staat.

Linden B.V. wilde zelf een exclusief productontwerp laten maken dat geschikt is voor 3D-printen. Dat stelt hen in staat om de behuizing snel te produceren en het ontwerp actueel te houden.

Productontwerp 3D-printen
Wij werden uitgedaagd om een behuizing te ontwerpen voor 3D-printen die in de eerste plaats functioneel is. In het ontwerp moet rekening worden gehouden met de luchtstroom die door het apparaat heen gaat. De interne componenten moeten optimaal beschermd zijn. Overigens is de uitstraling net zo cruciaal. Het apparaat heeft een hoge relevantie, en moet daarom prominent zijn, de aandacht trekken maar niet schreeuwerig overkomen. We ontwikkelden een stoer en robuust ontwerp dat perfect aansluit bij de omgeving van een graafmachine.

Ontwerp eenvoudig aanpassen
In nauwe samenwerking doorliepen we een ontwerpproces, beginnend met vier initiële schetsen. Van het winnende ontwerp maakten we gedetailleerde renders en uiteindelijk een prototype. Het resultaat? Een robuuste behuizing die uiterst functioneel is en de identiteit van het product perfect weergeeft. Omdat het ontwerp voor 3D-printen is gemaakt, kan de opdrachtgever snel en efficiënt aanpassingen doorvoeren bij elke innovatie.

''Omdat het ontwerp voor 3D-printen is gemaakt, kunnen we snel en efficiënt aanpassingen doorvoeren bij elke innovatie.”

Bekijk ook

Ontwikkeling VAUG videobrillen - Brisk videobril design en engineering. Brisk Industrial Design ontwierp de behuizing en mechaniek van de VAUG.

3D geprintte schaalmodellen - Allereerst werkten we alle individuele onderdelen uit tot in detail, zodat de ontwerpen geschikt zijn voor de 3D-printer. Let eens op de vloerplaat in de capsule, met de details in het reliëf. Of het elektriciteitskastje, dat lijkt toch net echt?

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte