Cases

De 3D tekentafel van Brisk

Een tafel vol

Bij Brisk passeren allerlei artikelen onze tekentafel. Groot, klein. Allerlei formaten. En ook voor allerlei industrieën. Van auto-onderdelen tot behuizingsdelen voor de drankindustrie. Maar ook awards, kunstobjecten en textuur rollen voor keramische potten. Benieuwd wat er afgelopen maanden onze tekentafel passeerde? Neem een kijkje

 1. Drankindustrie. Wij passen 3D printing onder andere toe in de drankindustrie. Hierbij kan je ook denken aan behuizingsdelen en functionele waterkoel kanalen. Hoe wij dat doen? Door te werken met slimme sluitmaterialen en koppelingsstukken krijgen we het geheel netjes waterdicht. Hierdoor kan het gebruikt worden in de drankindustrie.
 2. Keramiek. Ja, wij printen ook voor de keramiek industrie. Hoe dan? Horen we je denken. Voor de productie van keramische potten printen wij de textuur rollen. Deze rollen worden opgespannen op de productiemachine om vervolgens geautomatiseerd langs de potten te laten rollen. Hiermee worden de textuur, reliëf en design patronen toegevoegd op het oppervlakte van de keramische potten. Dankzij 3D printen kunnen wij nagenoeg alle patronen realiseren.
 3. Voedselindustrie. Goedkoop en wel volgens de ISO normeringen? Dat klinkt als muziek in onze Nederlandse oren 😉. In de voedselindustrie heb je te maken met strenge wet- en regelgevingen. Zo moeten ook voedsel mallen aan strenge hygiëneregels en ISO normeringen voldoen. Toch hoeft dat niet te betekenen dat het ook veel moet kosten. Hoe wij dat doen? Door gebruikt te maken van 3D printing hoeven we geen aluminium of staal te frezen. We maken hierbij gebruik van speciale printers in een aparte productieruimte. Op die manier houden wij rekening met alle regelgeving. Dus dezelfde voedsel mal, maar een stuk goedkoper!
 4. Printen om te testen. Voordat wij een product spuitgieten, printen we eerst 3D prototypes. Hiermee voeren we allerlei mechanische testen uit, bekijken we het uiteindelijke design en controleren we technische details zoals passingen. Met 3D printen kunnen wij behuizingen maken die net echt lijken. Dit geeft de klant ook mogelijkheden om allerlei consumententesten te doen! Benieuwd wat er nog meer komt kijken bij ons ontwerpproces? Lees dan dit artikel.
 5. Promotiemateriaal. Hoe leuk is het om op een beurs een fysiek product weg te geven in plaats van een flyer? Wij printen promotieartikelen in alle vormen en maten.
 6. Medische industrie. 3D printen kan ook toegepast worden in de medische industrie. Zoals bij een tandarts bril. Dankzij onze ervaring met het ontwerpen voor de medische industrie, weten we aan welke normen we moeten voldoen. Ook hebben wij een speciale print afdeling om deze producten helemaal volgens de normen te produceren.
 7. Eerste serie. Voor een stukje marktintroductie is het vaak slim om eerst een kleine serie te produceren. Hiermee kunnen de eerste testen en markt validaties uitgevoerd worden.
 8. Awards. Elk feestmoment verdient een unieke award. Met 3D printen is álles mogelijk. Geen vorm is gek genoeg. En… dankzij 3D printen kunnen we ook nog eens razendsnel leveren.
 9. Eindproducten. 3D printen wordt veel gebruikt voor prototypes, maar ook zeker voor eindproducten. Zo maakte wij knoppen voor industriële keukens. Dankzij 3D printen kunnen de knoppen op maat ontworpen en geleverd worden. Denk aan knoppen met custom logo’s, namen en andere details. Benieuwd naar de voordelen van 3D printen? Lees dan dit artikel.
 10. Kunstobjecten. Naast gebruiksvoorwerpen, printen wij ook kunstobjecten. Voor verschillende kunstenaars werken wij complexe modellen uit naar 3D prints. Dankzij 3D printen kunnen we snel weg van de tekentafel en fysiek met materiaal aan de slag.
 11. Auto-onderdelen. Voor diverse autoverzamelaars en restaurateurs printen wij auto-onderdelen. Deze onderdelen zijn 1:1 replica’s van onderdelen uit o.a. de jaren 60 en 70. Hierbij passen wij naast 3D printen ook vaak vacuüm gieten toe. De replica’s zijn niet te onderscheiden van de originele delen en mechanisch een stuk beter belastbaar.
 12. Nog meer kunstobjecten 😉. Voor ingewikkelde vormstudies stappen wij vaak zo snel mogelijk naar de 3D printer. Fysieke modellen vertellen vaak een stuk meer dan alleen een 3D model.

Bekijk ook

Engineering Sav-Ty hersluitbaar blik - De drankenindustrie verduurzamen met een hersluitbaar aluminium drankblik

Design en Productie RedBull award - Bij een toernooi hoort een winnaar. En bij een winnaar hoort… Juist, een award. Aworth, een dochteronderneming van Brisk, werd gevraagd om een unieke trofee te ontwerpen voor het Red Bull Four 2 Score toernooi.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte