Cases

Groene innovatie in beeld

Waterstofproductie gevisualiseerd

Hoe toon je in één oogopslag het proces van groene energie naar waterstof? Met deze uitdaging ging Brisk aan de slag voor een energieproducent. Het doel was om beursbezoekers visueel duidelijk te maken hoe dit innovatieve, maar ingewikkelde, proces werkt. Bij Brisk houden we van meedenken met duurzame energieoplossingen. Hoe ons team deze opdracht tot een succes maakte, lees je hier.

Reis door waterstofproductie
We bedachten een visueel verhaal zonder woorden door middel van interactieve schaalmodellen met licht en beweging. Met opvallende onderdelen, zoals een draaiende windmolen van slechts zeven centimeter, ontstond een waar kunstwerk. Alle elementen brachten we samen op een tafel van 3,5 meter breed. De tentoonstelling neemt je mee op een fascinerend reis. Die begint bij de windmolens en zonnepanelen aan de linkerkant en gaat verder met de bewegende ledverlichting die de route door het industriepark aangeeft. De tour eindigt helemaal rechts bij de blauw verlichte bolletjes, die de opslagtanks van de waterstof symboliseren.

Creatieve uitdaging
Precisie in elk detail was een vereiste. Van het programmeren van de ledverlichting tot het mini-naafmotortje in de wieken van de molen. Daarbij voerden we voortdurend overleg met alle betrokkenen. Dit maakte de moeilijkheidsgraad van dit project aanzienlijk. In het creatieve proces had ons voltallige team dan ook een rol. Met als resultaat dat we dit schaalmodel binnen slechts zes weken realiseerden.

Van complex naar begrijpelijk

Regelmatig kampen bedrijven met uitdagingen bij het overbrengen van een complexe boodschap. Brisk begrijpt dit heel goed en helpt je daar graag bij. Ons team weet 3D-geprinte objecten, licht, geluid en beweging slim te combineren. Hierdoor bieden we haast onbeperkte mogelijkheden voor effectieve visuele communicatie.

 

Heb je inspiratie nodig bij het uitwerken van jouw boodschap? Neem dan contact met ons op. Wij zetten onze creativiteit en expertise graag in om jouw verhaal te visualiseren.

Bekijk ook

Design en Engineering van Loepbrillen - BinocVision is een vooraanstaand bedrijf in de medische sector dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige loepbrillen. Hun missie: kwalitatieve, betaalbare zorg voor iedereen.

Engineering dweil voor The Shapery - Engineering dweil voor The Shapery Engineering gepatenteerde dweil voor ontwerpbureau The Shapery Het productdesign van de multifunctionele dweil is volledig verzorgd door ontwerpbureau The Shapery. Brisk Industrial Design deed de engineering van deze gepatenteerde dweil. Develop en deliverBrisk Industrial Design ontwikkelde onder andere het water spray mechanisme. Deze feature geeft de gebruiker de mogelijkheid om […]

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte