Het nieuwe industrieel product ontwerpen

Parametrisch ontwerpen met een algoritme

Behalve de meer gangbare 3D tekensoftware zetten wij ook vol in op moderne parametrische ontwerp technieken!

Parametrisch ontwerpen is een innovatieve benadering binnen de ontwerpwereld, waarbij parameters en regels worden gebruikt om het ontwerpproces te sturen. In plaats van een vaststaand eindresultaat te creĆ«ren, biedt parametrisch ontwerpen flexibiliteit en aanpasbaarheid, waardoor wij dynamische en complexe structuren kunnen genereren. Door het gebruik van algoritmen en computerprogramma’s kunnen wij bij Brisk snel variaties verkennen en optimaliseren, wat resulteert in efficiĆ«ntere en gepersonaliseerde ontwerpoplossingen. Met parametrisch product ontwerpen kunnen creatieve iteraties worden verkend en kunnen unieke, technische ontwerpen worden gerealiseerd.

Hiermee zijn wij in staat modellen te laten genereren door de computer waardoor er veel meer mogelijk is dan wanneer alles met de hand getekend wordt!

In dit geval hebben wij een studie gedaan naar het unieke ontwerp van de Renault Trezor en dan voornamelijk de neus. Uiteraard hebben wij daar een design element aan toegevoegd. Door enkele waarden (parameters) aan te passen kunnen we eenvoudig het hele ontwerp aanpassen. ”Normaal zou dit ongekend veel tijd kosten en daarmee niet haalbaar zijn.”

Daarnaast zijn wij helemaal niet gebonden aan dit voorbeeld en kan de structuur op elk ander product toegepast worden! Dus ook op wasmiddel verpakkingen, vazen, telefoonhoesjes, speaker behuizingen, meubilair etc!

Bekijk ook

De 6 voordelen van 3D printen

Kleine series voor start-ups