Cases

Design en Engineering van Loepbrillen

Ontwerp en Engineering van Binoc Loepbrillen

BinocVision is een vooraanstaand bedrijf in de medische sector dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige loepbrillen. Hun missie: kwalitatieve, betaalbare zorg voor iedereen. Om dit te bereiken willen ze hoogwaardige medische hulpmiddelen voor iedereen toegankelijk maken.  

Je kunt bij BinocVision terecht voor loepbrillen. Deze brillen geven loepzuiver beeld dat niet vertekend. Ze worden gedragen door bijvoorbeeld tandartsen, mondhygiënisten en vaatchirurgen. BinocVision werkt samen met een team van oogspecialisten in Doorn om de beste maatwerkoplossingen te leveren.

BinocVision wilde een nieuwe generatie loepbrillen ontwikkelen. Het productieproces en het lichtsysteem moesten geoptimaliseerd worden. Hiervoor benaderen ze Brisk Industrial Design.

Design
Ons ontwerpteam heeft intensief samengewerkt met BinocVision om de wensen en eisen met betrekking tot het lichtsysteem te begrijpen. We hebben een ontwerp gemaakt waarbij de kabels van het lichtsysteem elegant en functioneel zijn weggewerkt aan het pootje van de loepbril. Hierdoor ziet de bril er netjes uit en is hij makkelijk te gebruiken. De brillen bestaan uit een duurzaam frame met hoogwaardige Galileo loepsystemen. De brillenglazen zijn van het gerenommeerde merk Zeiss.

Develop
Na de goedkeuring van het ontwerp was het tijd voor de ontwikkelingsfase. Samen met BinocVision hebben we nagedacht over de technische haalbaarheid van het ontwerp. We hebben gedetailleerde technische specificaties opgesteld en prototypes geproduceerd om de functionaliteit en prestaties te valideren.

Deliver
Dankzij de samenwerking tussen BinocVision en Brisk Industrial Design werd ook de efficiëntie van het productieproces vergroot. Door de innovatieve onderdelen en het slimme ontwerp leveren we de onderdelen met het JIT principe. Dit betekent dat de onderdelen pas gemaakt worden wanneer ze echt nodig zijn. Op deze manier bespaard BinocVision kosten, terwijl de eindgebruikers profiteren van een verbeterd product.

Samen met ons sparren over jouw nieuwe product? Neem contact op met Geert!

We hebben een ontwerp gemaakt waarbij de kabels van het lichtsysteem elegant en functioneel zijn weggewerkt aan het pootje van de loepbril.

Bekijk ook

Design en Productie RedBull award - Bij een toernooi hoort een winnaar. En bij een winnaar hoort… Juist, een award. Aworth, een dochteronderneming van Brisk, werd gevraagd om een unieke trofee te ontwerpen voor het Red Bull Four 2 Score toernooi.

Groene innovatie in beeld - Hoe toon je in één oogopslag het proces van groene energie naar waterstof? Met deze uitdaging ging Brisk aan de slag voor een energieproducent. Het doel was om beursbezoekers visueel duidelijk te maken hoe dit innovatieve, maar ingewikkelde, proces werkt. Bij Brisk houden we van meedenken met duurzame energieoplossingen.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte