Cases

Ontwikkeling krat voor statiegeld blikjes

BlikBox krat voor aluminium blikjes

De invoering van statiegeld op blikjes kan leiden tot een afname van zwerfafval tussen de 70 en 90 procent. Heel belangrijk om het inleveren van deze blikjes dus zo makkelijk mogelijk te maken. 

Sinds december 2022 is statiegeld van toepassing op aluminium blikjes. Om het statiegeld terug te krijgen, moeten de blikjes bij een inleverlocatie worden geretourneerd. Echter kan het bewaren en transporteren van de blikjes voor de consument een onhandig proces zijn. Vaak worden de blikjes thuis bewaard in vuilniszakken, waardoor ze beschadigen en niet meer geldig zijn voor statiegeld. Ook kan er vocht in de blikjes blijven zitten, wat zich onder in de vuilniszak ophoopt. Dit is natuurlijk onhygiënisch. BlikBox is hiervoor de perfecte uitkomst.

Design
Brisk Industrial Design heeft samen met Jeroen van Goolen het BlikBox kratje ontwikkeld. Met deze handige en duurzame kratjes kan de consument de blikjes op een gemakkelijke en hygiënische manier opslaan en vervoeren naar de inleverlocatie. Het BlikBox kratje is speciaal ontworpen om de blikjes veilig op te bergen, zonder dat ze beschadigd raken. Het kratje kan bovendien gemakkelijk worden meegenomen op de fiets, in de auto of in het openbaar vervoer.

Develop
Het BlikBox kratje is speciaal ontwikkeld voor het opbergen van de gangbare blikmaten van 33cl en 50cl. Dit is mogelijk dankzij de handige inlay, die je gemakkelijk kunt verwisselen afhankelijk van het formaat van de blikjes. Het kratje is voorzien van een losse deksel waarmee je de blikjes veilig kunt opbergen en de blikjes gelijk beschermd zijn tegen vliegjes, wespen en andere insecten. Met het BlikBox kratje hoef je je geen zorgen te maken over beschadigde of onhygiënische blikjes, maar ben je verzekerd van een veilige en praktische opslagplaats voor jouw statiegeldblikjes.

Deliver
Het BlikBox kratje wordt geproduceerd door middel van spuitgieten uit polypropyleen. Door het slimme ontwerp is er 50% minder materiaal nodig dan bij een doorsnee bierkratje, wat bijdraagt aan een beter milieu. Dankzij de goede stapelbaarheid van het kratje is het gemakkelijk te vervoeren en op te slaan, zowel in gebruik als tijdens transport.

 

Door het slimme ontwerp is er 50% minder materiaal nodig dan bij een doorsnee bierkratje, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Bekijk ook

Design en Engineering reader en merchant - Ontwikkeling reader kassasysteem voor eenvoudige klantidentificatie

Ontwikkeling VAUG videobrillen - Brisk videobril design en engineering. Brisk Industrial Design ontwierp de behuizing en mechaniek van de VAUG.

Vrijblijvende Offerte?

Ja, ik wil een offerte